PASCA PERANG;
BANGUNKAN GAZA KEMBALI!

INFO TERKINI DI PALESTINDua insiden yang sangat besar sedang berlaku di kota al-Quds.Pertama, peristiwa yang sedang berlaku di Masjidil Aqsa sendiri. Serangan, kekejaman dan penindasan ke atas penduduk-penduduk kota al-Quds yang datang menunaikan solat di Masjidil Aqsa.Mereka sanggup buat demikian dengan satu sebab, hasrat Zionis untuk mengosongkan Masjidil Aqsa sebelum peristiwa sambutan Hari Al-Quds mereka. Pada setiap 28 Ramadan, mereka akan mengadakan ritual-ritual keagamaan mereka di dalam kawasan Masjidil Aqsa.Kedua, apa yang sedang berlaku di perkampungan yang bernama Syeikh Jarrah di Palestin. Nama yang agung, iaitu gelaran yang diberikan kepada pakar bedah Salahuddin al-Ayubi.Bumi yang pernah dijejak oleh Salahuddin al-Ayubi kini berada di tangan musuh. Saat ini sedang berlaku usaha pengusiran penduduk-penduduk yang berada di Syeikh Jarrah, keluar meninggalkan perkampungan mereka.Bantu kami sebarkan mesej kemanusiaan ini kepada seluruh rakyat Malaysia!


SUMBANGAN ANDA BUKAN HANYA UNTUK HARI INI, TAPI DOA MEREKA AKAN DIBAWA KE SYURGA NANTINabi SAW bersabda:


"Tiada suatu pagi (hari) pun yang dilalui seorang hamba melainkan akan ada dua malaikat turun dan berdoa: Ya Allah! Berikan kepada pemberi sedekah ganti (sedekahnya). Malaikat satu lagi berdoa: Ya Allah! Berikan kepada orang yang menahan (sedekah dan kedekut) kemusnahan."


[HR Bukhari dan Muslim]


Sumbangan selain jumlah di bawah, boleh salurkan terus ke akaun rasmi Emergency 4 Gaza, Maybank 5505 1128 0036. (rujukan: savegaza)


Usah kita berkira tentang harta dan pahala, bila niat dan keikhlasan sudah timbul di hati ❤
Cinta Gaza Malaysia sangat menghormati privasi anda.

Sekiranya anda tidak mahu menerima sebarang notifikasi dalam bentuk SMS/Email daripada kami, sila klik link di bawah untuk unsubscribe.
Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Emergency - RM1,000
Emergency - RM500
Emergency - RM300
Emergency - RM200
Emergency - RM100
Emergency - RM50
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN


PENGESAHAN