REBUT PELUANG INFAQ 10 HARI TERAKHIR RAMADAN:


Keluarga Gaza Sedih, Sediakan Juadah Berbuka Pun Mereka Tidak Mampu Inikan Persiapan Menyambut Syawal.


(Peluang Kongsi Rezeki Ramadan Dengan Bantu Rakyat Gaza Menyediakan Juadah Iftar dan Baju Raya Buat Anak Mereka Ketika Syawal Kelak)PERMUDAHKAN URUSAN ORANG LAIN, INSYA-ALLAH URUSAN KITA DIPERMUDAHKAN!Daripada Abu Hurairah r.a. beliau berkata bahawa Rasulullah SAW bersabda:مَنْ يَسَّرَ عَلَى مُعْسِرٍ يَسَّرَ اللَّهُ عَلَيْهِ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِMaksudnya: "Sesiapa yang mempermudahkan ke atas orang yang susah maka Allah akan mempermudahkan urusan dirinya di dunia dan juga di akhirat. 


(Riwayat Ibnu Majah)
SYAWAL MENGINGATKAN RAKYAT GAZA PADA TRAGEDI LAMPAU.


TIDAK MAMPU: Hanya minum air masak dan kurma saja bagi berbuka puasa. Jauh sekali untuk menyediakan persiapan menyambut Syawal. Sungguh! Ia di luar kemampuan Rakyat Gaza.


TERINGIN: Sebenarnya, Rakyat Gaza juga teringin untuk sambut Syawal seperti muslim yang lain, ada baju baru dan juadah yang pelbagai.Namun, mereka sedar akan kesusahan hidup, malah jika masih ada hayat dan dapat merasai nikmat bulan Syawal pun sudah disyukuri mereka.


Di mana pada masa itu, negara mereka diserang dan mereka kehilangan orang yang tersayang. Jadi sejak kejadian itu, sambutan Syawal mereka jadi suram dan tak bermakna.[ MISI RAMADAN ]: MEREKA PERLU BANTUAN BAJU RAYA DAN KEWANGANRamadan kali ini, Cinta Gaza Malaysia bersama sokongan dari insan bermurah hati seperti anda ingin memastikan sasaran sebanyak RM1.6 Juta tercapai!


Penerima manfaat merupakan 2,000 keluarga Gaza dan mereka terdiri daripada fakir miskin dan anak yatim.

Di mana wang infaq anda akan digunakan untuk:PEK BAJU RAYA : RM125.00/PAX (Seorang kanak-kanak)✅ PEK DAGING RAYA : RM90.00(2KG)/PAX (Sebuah Keluarga)✅ BANTUAN KEWANGAN RAYA : RM400 (Sebuah Keluarga)*LEBIHAN SUMBANGAN AKAN DISALURKAN KE BANTUAN PROJEK JANGKAMASA PANJANG :➡️ Bandar Agro-Tourism : RM250,000.00

➡️ Malaysia Business Incubator : RM400,000.00

➡️ Home4Humanity : RM250,000.00Kami sangat memerlukan bantuan dan sokongan dari anda semua bagi menjayakan misi ini dan sekaligus memberi nikmat menyambut Syawal buat keluarga Gaza. Amin YRA


KAMI KESUNTUKAN MASA!

Sekiranya dana yang dikumpul tidak mencapai sasaran sehingga 12 Mei ini, kemungkinan hasrat 2,000 keluarga Gaza untuk merasai nikmat menyambut Syawal sama seperti kita hanya tinggal angan-angan sahaja.


Kami amat berharap moga anda lah menjadi salah seorang dermawan yang dipilih Allah SWT untuk bantu keluarga Gaza ini.


Moga dengan sumbangan anda, Allah SWT lapangkan rezeki dan hadiahkan ladang pahala seluas-luasnya buat anda sekeluarga.Amin ya rabbal a'lamin.
Untuk transaksi sumbangan secara manual / transfer / CDM boleh bank in ke akaun di bawah.

Bank : MAYBANK

Nama : CINTA GAZA MALAYSIA

No akaun : 5505 1128 0012

Sila letakkan reference SYAWAL4GAZAPerhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Pakej Ikhlas Raya - RM1500
Taja Kewangan + baju + Daging Raya (1 keluarga) - RM615
Taja kewangan raya (1 keluarga) - RM400
Taja baju raya (1 individu) - RM125
Taja pek daging raya (1 keluarga) - RM90
Seikhlas hati - RM30
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN


PENGESAHAN